Школски креативни кутак
     Наша школа је добила одобрење Министарства за просвету и пројекта ДИЛС за реализацију пројекта „Школски креативни кутак“. Координатор пројекта је педагог школе Невенка Крагуљац, а чланови Школског тима су : Драгица Гајица-Љуботиња, Бојана Ивковић, Татјана Јанковић, Мира Здјелар и Душан Кићовић.
     Кутак има обавезан циљ – ширење искуства из Школе без насиља и то пре свега преношењем знања у школама партнерима које нису у пројекту ШБН , а то су "Бранислав Нушић" и "Змај Јова Јовановић".
     Oспособљен је простор стакленика и опремљен  за стварање подстицајног и безбедног амбијента за децу. Тај простор  користе за рад секције, Ђачки парламент и Вршњачки тим.
Трећи циљ је да се у сарадњи са партнерима који су у пројекту ШБН (школе "Васа Чарапић" и "Карађорђе") проширују знања и подиже квалитет рада на превенцији ненасиља. Школе партнери су са нама прошли едукацију из области Медијације, Ученичког парламента и "Учионице добре воље", као и округли сто и трибину из области електронског насиља и превентивног деловања...Сајам образовања 2020.године
Школске активности - Школски креативни кутак
уторак, 10. март 2020, 01:27h

Због тренутне ситуације у земљи и забране окупљања већег броја особа у затвореном простору САЈАМ СЕ ОДЛАЖЕ ДО ДАЉЊЕГ.

Нови термин ће бити накнадно саопштен.

 

 
Обележавање Међународног дана борбе против корупције
Школске активности - Школски креативни кутак
четвртак, 12. децембар 2019, 14:19h

( у оквиру пројекта „ Мрежа младих Србије против корупције“ који реализује удружење грађана „ Свет речи“ уз подршку Америчке амбасаде)

У понедељак, 9.12.2019. у ОШ“ Филип Филиповић“ обележен је Међународни дан борбе против корупције. Организоване су превентивне активности и акције са ученицима млађих и старијих разреда, родитељима, наставницима и грађанима општине Вождовац. Основни циљ је стицање знања о корупцији, начинима препознавања и супростављања овом великом друштвеном проблему.


Опширније...
 
Мост од земље до неба
Школске активности - Школски креативни кутак
четвртак, 28. новембар 2019, 00:31h

15. новембра 2019. године, на десетогодишњицу смрти Његове Светости Патријарха српског господина Павла, у холу школе ученици петог и шестог разреда су пригодним програмом обележили овај догађај и приказали изложбу са његовим сликама и духовним поукама. Реализација овог догађаја је била у оквиру пројектне наставе за пети и шести разред, на тему „Мостови“, а кроз предмет Верска настава мост је приказан као веза између неба и земље.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL